Tapis is een eeuwenoude ambachtelijke legwijze en heeft een rijke traditie (Traditionele kwaliteit, comfort, duurzaam en eigentijds). Oorspronkelijk betekent het woord tapis in het Frans tapijt. Het zijn losse massieve plankjes van 6 tot 9mm dik, die koud tegen elkaar gelijmd en bovendoor gespijkerd worden op een tussenvloer. De spijkergaatjes worden gestopt met bindmiddel en stof van het hout zelf, waardoor ze na afwerking van de vloer nagenoeg niet meer zichtbaar zijn.

Tapis is in tegenstelling tot een plankenvloer of een lamelplank voor de doe-het-zelver niet makkelijk zelf te leggen. Het is een hoogstaande techniek die dan ook gespecialiseerd gereedschap en vakmanschap vereist. Deze ambachtelijke vloer wordt ter plaatse afgewerkt waarbij u de keus heeft uit lak, olie, of impregneer + was.Tevens is het mogelijk om uw vloer te kleuren. Totale dikte incl. tussenvloer variërend van 12 tot 22 mm.

Door de minimale dikte van de massieve plankjes werkt het hout nagenoeg niet waardoor het pasgezaagd tegen bestaande plinten en kozijnen gelegd kan worden en er geen extra randafwerking nodig is.

Bekijk hier de sfeerfoto’s van traditioneel parket>>

Tapis kan in heel veel verschillende patronen gelegd worden, onder andere:

visgraat
blokpatroon
Hongaarse punt
dubbele visgraat
Weense punt
stroken parket
bourgogne
tapis pixels
Finesse stroken parket
Verouderd getrommeld / gekastijd parket
Grigio parketvloeren
Het is ook mogelijk om uw bedrijfslogo in de vloer op te nemen, of verschillende houtsoorten door elkaar te gebruiken. Heeft u speciale wensen of wilt u hout combineren met andere materialen? Vraag het ons , wij gaan de uitdaging graag aan om tot een oplossing te komen.

In onze sowroom vind u meer dan 120 verschillende monsterborden met diverse patronen en afwerkingsmogelijkheden overzichtelijk gepresenteerd op onze 8 meter lange sfeerwand. Ook is het mogelijk om uw nieuwe vloer vooraf in uw eigen woonkamer te bekijken met onze parketnavigator.