Reiniging en onderhoud van pvc vloeren

Als u geen uren per week aan intensief onderhoud wilt besteden, dan is een pvc vloer zonder meer een goede keuze.

entreemat
schoonloop zone voorkomt de inloop van vuil

Doordat de meeste pvc vloeren over een beschermende PU laag beschikken, beperkt het onderhoud van een pvc vloer zich voornamelijk tot het stofzuigen, het stofwissen en dweilen van de vloer. Wat ook belangrijk is voor de besparing van onderhoudskosten en de verlenging van de levensduur van uw vloer is een goede schoonloop-zone bij de entree. Deze schoonloop-zone houd het grootste gedeelte van het binnengelopen vuil en vocht vast wat de slijtage aan uw vloer verminderd.

Het enige periodieke onderhoud dat een pvc vloer nodig heeft, is het vernieuwen van de beschermende was laag. De meeste pvc vloeren zijn standaard afgewerkt met een PU waslaag Indien deze waslaag er nog niet op zit wordt deze door ons na het leggen direct aangebracht.

Ons advies is deze waslaag 1 of 2 keer per jaar opnieuw aan te brengen. Hier zijn verschillende producten voor op de markt, een voorbeeld is metropolish van Mflor. Goed periodiek onderhoud houdt uw vloer mooi. Elk merk heeft zijn eigen onderhouds advies! deze pagina geeft slechts voorbeeld voor het onderhoud. Informeer altijd naar de instructies van de facbrikant!

Reinigen:

stofzuiger– Losliggend vuil verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.

 

 

 

dweilen– Vloer reinigen met wissysteem met microvezel doeken Met een ph-neutraal reinigingsmiddel welke geen zeepfilmlaag achterlaat. Of met middel    geschikt voor pvc vloeren. Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.

 

 

 

vlek verwijderen

– Vlekken verwijderen met een ph neutraal reinigingsmiddel. Goed naspoelen met schoon water en droogmaken. Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen

 

 

– Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.

– Geen plassen met water op de vloer laten liggen, deze z.s.m. opdweilen.
Plaats onder de poten van stoelen en ander meubilair viltdoppen voor het behoud van de vloer.
Voor bijna alle soorten meubilair hebben wij passende viltjes.
– De meeste pvc vloeren zijn al voorzien van een PU laag en er hoeft dus geen extra polymeerlaag op direct na het installeren van de vloer!!

Machinaal reinigen van uw pvc vloer

Het is ook mogelijk om uw pvc vloer door ons machinaal te laten reinigen en onderhouden. Wij hebben hiervoor diverse machines welke afhankelijk van de staat van de vloer hiervoor ingezet kunnen worden.

borstel machine

 

Reinigen van uw pvc vloer met onze powerscrubber, deze machine is voorzien van twee roterende borstel en een waterstofzuiger.

schrob-zuigen

 

Reinigen van uw pvc vloer met onze schrob/zuig machine voorzien van roterende reinigingspads.

 

borstelen

 

Aanbrengen van een nieuwe PU beschermlaag

 

 

Meer informatie over het onderhoud?  neem dan contact met ons op 0251-238879 of  info@vanvlietenvijzelaar.nl