Met trots presenteren wij het totaal vernieuwde Luxaflex® Roman Shades programma. Het programma omvat een uitgebreide collectie stoffen, samengesteld door een professionele ontwerpster. Zij koos voor mooie natuurlijk ogende stoffen, variërend van prachtige basics tot exclusieve dessins, in verschillende structuren en transparanties. Zoals u van Luxaflex® raambekleding gewend bent, voldoen ook de Roman Shades aan de hoge kwaliteitsstandaard. Om te beginnen zijn alle stoffen getest en bijzonder geschikt om als vouwgordijn te gebruiken. Daarnaast wordt de afwerking tot in detail verzorgd en passen we de beste en nieuwste confectiemethoden toe. Exclusief is de mogelijkheid uw Luxaflex® Roman Shade af te werken met Luxaflex® Finishing Options. Hiermee creëert u zelf uw unieke en persoonlijke vouwgordijn. Luxaflex® Roman Shades zijn een aanwinst voor uw woning, en brengen warmte en sfeer in huis. Laat deze collectie u inspireren!

De collectie

De Luxaflex® Roman Shade collectie biedt een uitgebreide keuze aan stoffen in verschillende transparanties. Bij het ontwerpen van de collectie waren drie kernwaarden uitgangspunt: structuur, design en kwaliteit. Dat heeft zich vertaald in een exclusieve collectie met mogelijkheden passend bij elke stijl en ieder budget. Hieronder vindt u een selectie, maar laat u vooral ook inspireren door onze prachtige stofselectie-waaiers in onze showroom.

naturals

Mooie stoffen met een fijne of meer opvallende structuur; in kleuren geïnspireerd door de natuur. De stoffen vallen soepel en geven een warme en
natuurlijke uitstraling aan uw interieur.

Stripes

Eigentijds in beleving. Door variatie in streepbreedte, dessin, transparantie en kleur is iedere stof in deze collectie een verrassende keuze die
niet snel zal vervelen.

Sheens

Moderne lichte en transparante stoffen, in uni of met subtiel dessin. Deze stoffen bieden een natuurlijke lichtinval en toch voldoende privacy.

Basics

Schitterend van eenvoud zijn deze ongecompliceerde stoffen in prachtige modieuze kleuren in diverse transparanties. Zij vormen de basis voor een mooi interieur.

Design.

Exclusieve stoffen die uw interieur verfraaien. De dessins variëren van een subtiel jacquard patroon tot een opvallende ausbrenner. Hoogwaardig in alle opzichten.

Silk

Voor de Luxaflex® Roman Shades collectie selecteerden wij een unieke stofkwaliteit: 100% zijde! Van stoere ruwe zijde met een prachtige, volle structuur, tot zachte glanzende zijde in uni en streeppatroon. Met deze stofkeuze geeft u een hoogwaardige en luxe uitstraling aan uw interieur. Zijden stoffen worden altijd gevoerd met een kleurgecoördineerde voeringstof en afgewerkt met een volant aan de onderzijde. Zijde is een natuurlijk materiaal waarbij variatie in kleur mogelijk is.

Luxaflex® Roman Shades modellen

Het modelprogramma voor vouwgordijnen biedt u een uitgebreide keuze. Wilt u een moderne en strakke uitstraling, dan passen de vouwgordijnen met baleinen hier uitstekend bij. U heeft de keuze uit meerdere modellen, met ronde of platte baleinen. Een vouwgordijn zonder baleinen geeft een meer romantische en nonchalante uitstraling.

Balina voor

Het model ‘Balina voor’ is uitgevoerd met ronde aluminium baleinen, die aan de voorkant van de stof door tunnels lopen. Dessins of streepstoffen kunnen prima in ‘Balina voor’ worden uitgevoerd, omdat het patroon van de stof mooi doorloopt. Met het horizontale effect van de baleinen creëert u een ruimtelijk en modern beeld in huis.

Balina achter

Rust en evenwicht komen samen in deze uitvoering. Het model ‘Balina achter’ is uitgevoerd met ronde aluminium baleinen die aan de achterkant van het vouwgordijn door tunnels lopen. Het vouwgordijn wordt extra mooi wanneer u de baleintunnels laat afwerken met een koordbies in een bijpassende of juist contrasterende kleur. Dit model komt vooral tot zijn recht bij uni stoffen.

Linea

De Linea is een vouwgordijn in een bijzonder exclusieve uitvoering met brede, platte aluminium baleinen. Aan de achterkant van het vouwgordijn worden van dezelfde stof losse tunnels opgestikt. De stof aan de voorkant blijft dus één fraai geheel, waarbij de baleinen voor een strak en krachtig
uiterlijk zorgen. Vooral bij transparante streepstoffen en dessins komt dit model uitstekend tot zijn recht, en is een uiterst exclusief beeld het resultaat.

Visia

De Visia is een uitvoering zonder baleinen. Het betreft een mooi vlak vouwgordijn waarbij dessins fraai doorlopen, en de optrekkoorden aan de achterkant door kleine ringetjes geleid worden. Het vouwgordijn heeft een speelse, iets nonchalante uitstraling die vooral tot zijn recht komt bij de keuze van een soepel vallende stof.

Bandino

Bandino is een vouwgordijn zonder baleinen. Aan de achterkant van het vouwgordijn wordt een transparant lussenband opgestikt dat de optrekkoorden geleidt. Het effect is een mooie, nonchalante blikvanger met een eenvoudige, verticale belijning. Gaat uw voorkeur uit naar een ongedwongen interieurstijl, dan past de Bandino daar uitstekend bij.

Luxaflex® Finishing Options

Als aanvulling op de uitgebreide keuze aan stoffen biedt de Luxaflex® Roman Shades collectie de unieke mogelijkheid om uw vouwgordijn
te voorzien van een decoratieve afwerking, de zogenaamde Luxaflex® Finishing Options. Met deze exclusief voor Luxaflex® geselecteerde opties geeft u uw vouwgordijn een persoonlijke uitstraling. Op de stofstalen in de stofselectie-waaiers vindt u informatie welke stof geschikt is voor deze afwerkingsopties.

Knoopsluiting

Een speelse uitstraling wordt bereikt door het vouwgordijn af te werken met een knoopsluiting. Deze wordt toegepast op alle modellen met baleinen in een uitvoering met volant en onderaan op het vouwgordijn gestikt. Hierdoor lijkt het of de volant als het ware aan het vouwgordijn is geknoopt. Bij het optrekken van het gordijn blijft de knoopsluiting altijd zichtbaar. De complete collectie knoopsluitingen vindt u in de modelwaaier van Luxaflex® Roman Shades, die wij u graag in onze showroom tonen.

Koordbies

Bij een vouwgordijn in model ‘Balina achter’ kunt u horizontaal een koordbies mee laten stikken.U versterkt hiermee het effect van de baleinen. Afhankelijk van de kleurcombinatie en de gekozen uitvoering van de koordbies creëert u een subtiel of opvallend horizontaal streepeffect. De koordbies is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Kiest u een romantische chenille bies, of liever een moderne suède-look? Kijk voor alle beschikbare kleuren en uitvoeringen van deze exclusieve Luxaflex® Finishing Option in de modelwaaier, en laat u verrassen.

meer informatie en foto’s vindt u op www.luxaflex.nl