Een houten terras kan jarenlang mee als u er goed voor zorgt.

Sommige houtsoorten zijn duurzamer dan andere. Wilt u nog lang genieten van uw terras, dan moet u het in ieder geval goed onderhouden worden.

Hout vergrijsd

Alle houtsoorten vergrijzen door de invloed van slechte weersomstandigheden en de zon. Om die vergrijzing te voorkomen kan er een gekleurde afwerkingslaag aangebracht worden op het hout. Is het hout al grijs dan kunt u het reinigen met exterior wood cleaner. Na het reinigen kan het hout worden behandeld met hybrid woodprotector welke verkrijgbaar is in diverse kleuren.
Hoe intensiever het terras gebruikt wordt, hoe vaker het behoefte heeft aan een onderhoud. Uw terras heeft minstens elke twee jaar een onderhoudsbeurt nodig. Wilt u zichzelf deze klus liever besparen, dan kunt u ons inschakelen. Met onze bona powerscrubber reinigen wij uw terras intensief met extrior wood cleaner. Hierna wordt uw terras behandeld met RMC hybrid woodprotector of een ander product naar keuze.

De voordelen van olie op uw terras

Neemt u tevreden met de grijze kleur van uw terras, dan bent u nog niet verlost van een regelmatige onderhoudsbeurt. Door een olielaag aan te brengen, voorkomt u bijvoorbeeld ook de vorming van vlekken wanneer u een glas wijn omstoot of wanneer er een ijsje of stuk vlees op het terras valt.
Bovendien voorkomt olie dat het hout uitdroogd. Het hout blijft soepel. Geolied hout dat ‘werkt’ en uitzet of krimpt onder invloed van het weer vertoont minder snel minuscule barstjes. Barsten tasten het houtoppervlak aan, waardoor het water gemakkelijker in het hout kan dringen. Olie beperkt dit fenomeen.
Zoals elk oppervlak, wordt een houten terras vuil. Uw terras vraagt dan ook een regelmatige schoonmaakbeurt, vooral net na de winter wanneer mos het terras vuil en glad maakt.

Reinigen met een hogedrukreiniger

Meer informatie mail ons of bel: 0251-238879 of bekijk hier ons fotoboek