Linoleum vloeren zijn behoorlijk populair, met name de effen collecties ‘Walton’ en ‘Concrete’, omdat dit goede alternatieven zijn voor gietvloeren. Linoleum bestaat voor 100% uit natuurlijke materialen en creëert dus een prettige leefomgeving. Linoleum is ook heel gemakkelijk in onderhoud. Het dessin is door en door waardoor gebruikskrasjes bijna niet zichtbaar zijn. Door de vloer te polijsten, verdwijnen vlekken of strepen en ziet de vloer er weer zo goed als nieuw uit.

Natuurlijke grondstoffen

Linoleum wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel her winbaar en 43% is gerecycled. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

De belangrijkste eigenschappen van een linoleum vloer:

• slijtvast
• natuurlijk product zonder verende eigenschappen
• na gebruik volledig (biologisch) afbreekbaar
• geschikt voor vloerverwarming
• stijlvol
• hygiënisch
• comfortabel
• duurzaam

Linoleum wordt over het algemeen geleverd met een breedte van 2 meter. Voor de plaatsing is het wel van belang dat de ondervloer vlak is. Indien nodig kunnen wij de ondervloer eerst egaliseren voordat we beginnen met het plaatsen van de linoleum vloer.
Door de prachtige grijstinten en de vergrijsde unikleuren, wordt de Piet Boon collectie veel toegepast en ontstaan de meest moderne interieurs. Marmoleum wordt ook zakelijk veel toegepast. Populaire series zoals Fresco, Vivace, Dutch design, Striato en Touch staan allemaal goed bekend bij zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Geleidend linoleum
Het verminderen van elektrische ladingen via de vloer is in veel ruimte van groot belang om schade aan bijvoorbeeld apparatuur te voorkomen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld computer en serverruimtes, maar ook ruimtes met andere gevoelige apparatuur. Een Marmoleum vloer is van zichzelf al antistatisch en bouwt geen elektrostatische lading op. Marmoleum Ohmex voldoet aan nog hogere eisen voor elektrische geleiding tot <1-10Ω (EN1081).Het garandeert de veiligheid van personen en beschermt producten en apparatuur die gevoelig zijn voor statische elektriciteit. Marmoleum Ohmex is 2,5 mm dik en beschikbaar in vier kleuren. Typische gebruikstoepassingen zijn computer-/serverruimtes en ruimtes met zeer gevoelige apparatuur.

Na jarenlange ervaring op zowel de particuliere als zakelijke markt durven wij onszelf wel “marmoleum specialist” te noemen en weten we voor bijna elke situatie een oplossing. Hierbij zijn egalisatie, ervaring én vakkennis van enorm belang. Door deze aanwezige kennis en ervaring kunnen wij efficiënt en voordelig werken.

Marmoleum of linoleum; wat is nou het verschil?

De marmoleum collectie is absoluut het bekendste merk van linoleumvloeren, daarom wordt linoleum regelmatig marmoleum genoemd. Oftewel linoleum is de naam van het product en marmoleum de is de merknaam van linoleumvloeren van Forbo. Er zijn ook linoleum vloeren van andere fabrikanten verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld Tarkett.

Bij ons vindt u een groot assortiment linoleum vloeren in vele soorten structuren en mogelijkheden, waaronder ook click-marmoleum (leggen met een eenvoudig kliksysteem).

Een marmoleum vloer te krijgen in alle kleuren dankzij een zéér uitgebreid kleurenpalet. De juiste kleur die past in uw huis of uw bedrijf zit er zeker bij.

 

vrijblijvend een prijsopgaaf voor uw vloer? : info@vanvlietenvijzelaar.nl of bel 0251-238879

voor meer informatie kunt u kijken op www.forbo.nl