De markies is een bijzonder fraaie zonwering, zeker toegepast bij de wat klassiekere woning. Bovendien biedt de markies ook de beste bescherming tegen zijwaarts invallende zonnestralen.

Breedte t/m 600 cm , uitval t/m 150cm

Doeken

De doeken zijn van 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca. 310 gram perm2. Door de zware finishing is het doek vochtbestendig,rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotenden bestand tegen weersinvloeden.U kunt een keuze maken uit talloze uni- en streepdessins.

Constructie

Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn.Het aantal latten is afhankelijk van de uitval.Het markiesframe is voorzien van zonneschermendoek.Desgewenst kan de markies worden uitgevoerd met een dekplank en ofzijschotten.

Materiaal

Markiezen kunnen worden uitgevoerd in zowel vurenhout, hardhout of aluminium. Bij houten frames is de houtmaat 18 x 56 mm en bij aluminium frames is de profi elmaat 15 x 55 mm.Aluminium markiezen zijn nagenoeg onderhoudsvrij maar hebben een minder nostalgische uitstraling dan houten markiezen.

Ook hout en aluminium kunnen gecombineerd worden; Bijvoorbeeld een aluminium frame en een hardhouten omkasting.

markiezen

Scharnieren

Houten markiezen worden uitgevoerd metverzinkte backflaps 45 x 45 mm met messing pen en aluminium markiezen met kunststof scharnieren.

Kap- en zijschoten

De aluminium afdekkap is 190 mm diep en standaard 200 mm breder dan de markies. De aluminium zijschotten lopen naar beneden taps toe. De houten dekplankis 240 mm diep en is eveneens 200 mm breder dan de markies. De houten zijstukken lopen taps toe met tweemaal een afgeronde verspringing.De hardhouten zijstukken zijn tevens voorzien van een freesrand.

Bediening

Markiezen worden bediend met een koordbediening die over de markies heen loopt.Tegen meerprijs kan de markies worden bediend met een elektro motor die bijnaonzichtbaar onder de kap is weggewerkt.

Uitvoering

Houten markiezen worden standaard geleverd in de kleuren:

• wit (Ral 9010)

• room -wit (Ral 9001)

• creme (Ral 1015)

• groen (Ral 6009)

Aluminium markiezen worden standaard geleverd in geanodiseerd aluminium of roomwit RAL 9001 (optie). Uiteraard kunnen tegen meerprijs alle markiezen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden.Markiezen kunnen geleverd worden in de standaard uitvoering, waarbij in de werkhoogte gelijk is aan de uitval of in de Pet-model uitvoering, waarbij de werkhoogte kleiner is dan de uitval. Hierin zijn diverse werkhoogtes en uitvallen mogelijk.

Losse onderdelen & reparatie

Ook bestaat de mogelijkheid om uw markies te laten repareren of te voorzien van nieuw doek. Zo gaat uw bestaande markies weer jaren mee. Wij leveren ook losse onderdelen voor markiezen als u uw markies zelf wilt repareren.