Dit type zonwering zorgt ervoor dat overdag zicht naar buiten toe behouden blijft zonder inkijk naar binnen toe. Screens worden met name toegepast in situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar of daar waar bewoners vaak afwezig zijn. Dit vanwege de grote windvastheid van deze zonwering. Het binnenvallende zonlicht wordt bij screens tot 83% gefilterd. Omdat het glasvezeldoek een “open”geweven structuur heeft is een doorkijk van binnen naar buiten mogelijk. Naast de traditionele screens in de verschillende kastgroottes zijn er tegenwoordig ook de zgn. ZIP-screens, welke zich onderscheiden van de normale screens doordat het screendoek zich door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders beweegt en er dus geen ruimte meer is tussen doek en geleiders.

Het frame is standaard uitgevoerd in geanodiseerd aluminium en Ral 9001 en kan daarnaast in iedere gewenst Ralkleur worden gemoffeld.

Er is keuze uit diverse types

  • polyester screens kap 75
  • aluminium screens kap 75
  • aluminum screens kap 85
  • aluminium screens kap 95
  • zip screens
  screens

screens kap 75, 85 en 95

De traditionele verticale vlakhangende zonwering die in deze tijd niet meer weg te denken is in het brede aanbod aan buitenzonwering. Door de grote windvastheid uitermate geschikt voor gebruik tijdens afwezigheid. Uitsluitend als maatwerk product leverbaar in een grote variëteit aan uitvoeringen en bedieningen.

Breedte
60 t/m 340 cm (Bij koppeluitvoering grotere breedte mogelijk)
Hoogte
30 t/m 340 cm
%image_alt%
Standaardkleur omkasting
Zilver geanodiseerd
Diverse RAL kleurenBediening
Handmatig, diverse mogelijkheden
Elektrisch met schakelaar of handzender (optioneel)Afhankelijk van de breedte en/of hoogte moet voor een bakmaat 75, 85 of 95 gekozen worden
%image_alt%

Geleiders
Afhankelijk van de situatie zijn meerdere soorten geleiders verkrijgbaar. Geleiders voor op de dag montage en geleiders voor in de dag montage. Deze laatsten zijn uitgevoerd met een haakse hoek waarmee eenvoudig tussen de muren gemonteerd kan worden. In sommige gevallen is het mogelijk om speciale geleiders met spleetafdichting toe te passen.

Techniek
De bovenbak wordt op de geleiders geplaatst waartussen het doek, dat is verzwaard met een aluminium onderlat, op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlat zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

%image_alt% Doeken
Het doek is geweven uit glasvezel en daarom oersterk, vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, vet- en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. Het heeft een gewicht van ca. 525 gram per vierkante meter. Door de enigszins open structuur van het doek blijft het zicht van binnen naar buiten behouden, terwijl de inkijk van buiten naar binnen overdag vrijwel nihil is. Het kleurenscala omvat meer dan 40 kleuren.