Een houten vloer leeft…!

Dit zorgt voor een sfeervolle authentieke uitstraling. Alles wat leeft heeft echter goed onderhoud nodig. Van belang is allereerst dat uw vloer een beschermende behandeling heeft gekregen met lak, olie of was. Afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt, moet u de beschermende onderhoudsbehandelingen meerdere malen per jaar herhalen. Hieronder vindt u alles over het onderhoud van de verschillende behandelingen.

Onderhoud gelakte vloeren
Onderhoud monocoat olievloeren
Onderhoud hardwax vloeren
Onderhoud wasvloeren

Enkele praktische tips

Relatieve luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in de kamer dient tussen de circa 50% en 65% te zijn. Bij een lage relatieve luchtvochtigheid kan het raadzaam zijn om een luchtbevochtiger te plaatsen. Deze houdt de luchtvochtigheid in optimale conditie. Vooral in de winter kan de luchtvochtigheid in uw woning sterk dalen en kunnen krimpnaden ontstaan. Door een hygrometer in uw woning te plaatsen kunt u de luchtvochtigheid in uw woning te allen tijden in de gaten houden en tijdig maatregelen nemen als de relatieve luchtvochtigheid te hoog of te laag is.

Inloopmat

Plaats bij elke ingang goede inloopmatten. Deze gaan overbodig stof, vuil en nattigheid tegen en voorkomen onnodige slijtage van de vloer. In onze showroom kunnen wij u uitgebreid informeren over de talloze mogelijkheden.

Beschermingsmiddelen

Om uw houtenvloer te beschermen tegen krassen is het noodzakelijk om onder al uw meubels goede vilten te plaatsen. Deze zijn bij ons in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Op deze manier voorkomt u onnodige krassen in uw houten vloer.

Plantenbakken

Plaats plantenbakken met de openingen nooit rechtstreeks op uw houten vloer. De plantenbakken kunnen water lekken en zo kringen in uw vloer veroorzaken. Een goede oplossing is om de plantenbakken op een schaal of schotel te plaatsen.