Plankenvloeren zijn tijdloos, sfeervol en zeer gebruiksvriendelijk. Dat zijn precies dé argumenten om voor een plankenvloer te kiezen. Voor deze aankoop bent u bij van Vliet woninginrichting te Heemskerk aan het juiste adres. We adviseren, verkopen, leggen en restaureren.

Als u zich oriënteert op de aanschaf van een nieuwe vloer of op de restauratie van uw oude vloer, wenst u goed en helder advies. Een plankenvloer koopt u immers voor het leven, vakkundig leggen is dus van essentieel belang. Van Vliet woninginrichting biedt u afgewogen advies op basis van jarenlange ervaring.
Wij leveren de volgende houtsoorten (veelal uit voorraad)

Europees eiken in diverse sorteringen
Amerikaans eiken in diverse sorteringen
Robijn
Zwarte kabbes (sucupira)
Maple
Merbau
Jatoba
Teak
Afzelia
Essen
Amerikaans noten
Pitch pine
Europees grenen

overige houtsoorten op aanvraag

Luchtvochtigheid

Als u een plankenvloer of een parketvloer in huis heeft liggen is het essentieel om de luchtvochtigheid in uw woning op peil te houden. Deze dient tussen de 50% en 60% te zijn. In sommige woningen gaat dit niet vanzelf door bijvoorbeeld het gebruik van mechanische ventilatie. Als de luchtvochtigheid te laag is raden wij aan een luchtbevochtiger in huis te plaatsen, omdat de vloer anders kan gaan krimpen waardoor problemen kunnen ontstaan.

Onderhoud

Plankenvloeren zijn slijtvast en taai. Nieuwe vloeren worden voorzien van een beschermlaag, maar naar verloop van tijd wordt deze toplaag minder. Het kan dus geen kwaad om deze toplaag na een aantal jaren (afhankelijk van het gebruik van de vloer) te vervangen. Het is van groot belang dat u de juiste materialen op de juiste vloeren toepast. Een goede beschermlaag in combinatie met een door ons verstrekt onderhoudsadvies bepaalt mede de levensduur van uw vloer.