Aan deze pagina wordt druk gewerkt, binnenkort kunt u ook onze collecties online bekijken

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende structuren. Hiermee wordt de vorm van het poolmateriaal, de dikte ervan en de pooldichtheid bedoeld. De belangrijkste structuren zijn bouclé, frisé, naaldvilt, saxony, shaggy en velours. Hieronder leest u wat elke structuur inhoudt. En u kunt al onze kwaliteiten bekijken, onderverdeeld naar structuur.

Bouclé
Poollussen van ongelijke hoogte vormen een bouclé of lussenpool. Het hoogteverschil tussen de lussen geeft een luchtig en verfrissend effect.

Bekijk al onze Bouclé collecties

Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden maar is het tapijtgaren in elkaar gedraaid. De frisé dankt de levendige structuur aan het feit dat iedere pool afzonderlijk goed is te zien.

Bekijk al onze Frisé collecties

Naaldvilt
Dit soort tapijt wordt gemaakt met behulp van de techniek ‘vernaalden’. Bij deze techniek worden vezelvliezen in lagen op elkaar gelegd en in elkaar vervlochten door een reeks naalden met haakjes die op en neer steken door het basisdoek.

Bekijk al onze Naaldvilt collecties

Saxony
De saxony is een tapijt met rechtopstaande polen waardoor de structuur er vlakker uitziet. De hoge polen geven het saxonytapijt een luxueuze uitstraling.

Bekijk al onze Saxony collecties

Shaggy
Bij een shagtapijt zijn de polen zo lang dat ze omslaan. Het resultaat is een tapijt met een speelse uitstraling dat lekker warm aanvoelt.

Bekijk al onze Shaggy collecties

Velours
Lage polen dicht op elkaar gezet en garen gemaakt van fijn vezelmateriaal zorgen voor een bijzondere ervaring: een fluweelzacht en glad tapijtoppervlak.

Bekijk al onze Velours collecties