Wat zijn PVC / LVT vloeren?

De afkorting ‘pvc’ staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een soort kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt. pas een tijd later begon men het te gebruiken in commerciële toepassingen. Inmiddels is pvc een materiaal dat wordt gebruikt in ontelbare producten, bijvoorbeeld in het huishouden. Iedereen kent de pvc-buizen waar elektriciteit draden door heen gaan . Maar ook kozijnen, speelgoed en regenkleding zijn vaak gemaakt van pvc. Vloeren van PVC worden ook wel verkocht onder de naam LVT.  LVT is de afkorting van Luxury Vinyl Tiles waarmee tegels van Vinyl worden bedoeld. De L van Luxury heeft geen enkele technische betekenis met betrekking tot het product, maar geeft het product wat meer allure.

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer die uw huis sfeer en warmte geeft? PVC vloeren zijn hip en trendy en winnen steeds meer en meer terrein ten opzichte van de traditionele laminaat-, parket- en vinylvloeren. We hebben het dan nog niet eens gehad over de talrijke voordelen die dit vloertype met zich meebrengt:

 pvc vloer
  • Ongekende duurzaamheid
  • Ruim aanbod
  • Vochtbestendig
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geschikt voor vloerkoeling
  • -10db mogelijk voor appartementen
  • Hoge slijtage weerstand
  • Geschikt voor iedere ruimte in huis

soorten pvc vloeren

Hierbij maken we onderscheid tussen de volgende mogelijkheden: vol verlijmde pvc vloeren, zwevende pvc vloeren (klik en magnetisch pvc) en zelfklevende PVC vloeren.

In onze showroom in Heemskerk vind u grote stalen van ons assortiment pvc vloeren. Zit uw staal er niet bij? Wij bestellen deze voor u. Bekijk ons aanbod van pvc vloeren, lees onze pvc informatiepagina’s  en ga op zoek naar de vloer van uw dromen.

Wist u dat u pvc vloeren ook als wandbekleding kunt gebruiken? Zo kunt u de vloer doorlaten lopen in de wanden.

Wij komen ook bij u thuis. Gelijk een offerte aanvragen bel ons op nummer 0251-238879 of stuur ons een email. U kunt ook het bel me terug formulier invullen op onze site.

sfeerfoto pvc vloeren

Pvc vloeren in visgraat of andere patronen

Onze PVC visgraat en patroon vloeren  kenmerken zich door de prachtige combinatie van karakteristieke schoonheid en ongekend vakmanschap. De jarenlange ervaring die wij hebben met het leggen van houten patroonvloeren kunnen wij nu ook gebruiken voor het leggen van pvc vloeren in diverse patronen. Wij kunnen u daarom optimaal adviseren over de mogelijkheden.
PVC patroon vloeren zijn ontzettend trendy en geven uw woning zonder enige nadelen een prachtige exclusieve uitstraling! Ook een afwerking met een band en bies zoals een traditionele parketvloer dat heeft behoort tot de mogelijkheden. Wij hebben een breed assortiment in deze exclusieve PVC vloeren. Kom naar onze showroom en bekijk de mogelijkheden!

Moods- pvc vloeren

Ons werkgebied

Voor de aankoop van uw PVC patroon vloer in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk, Overveen, Santpoort, Haarlem, Amsterdam, Aerdenhout, Bloemendaal, IJmuiden, Velsen en Heemstede zijn wij u graag van dienst.

pvc vloeren patroon mogelijkheden
Mogelijke patronen met pvc vloeren